Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med nöttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supersmarrig efterrätt som passar bra hela året runt, men speciellt nu när det närmar sig höst och äppelsäsong. Blev mycket uppskattad här hemma av hela familjen. Det är garanterat ett säkert kort att köra på GB's gräddglass med Äppl och kanel smak, men det funkar säkert lika bra med gammeldags vanilj eller liknande. En enkel, god och snabblagad efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena, dela dem sedan i klyftor. Varva äpplen med socker och kanel i en ugnsfast form. Strö över nötterna. Toppa till sist med honungen, som karamelliserar sig på toppen över äpplena och nötterna i ugnen.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äpplena börjat bli lite mjuka och nötterna fått lite färg, ca 10 minuter.
  4. Servera direkt tillsammans med glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.