Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade äpplen med rabarbersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äpple och rabarber passar fint ihop i smaken. Här får de även sällskap av mandel och kanel. Så gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarbersås: Värm saften. Pressa ner citronsaften och tillsätt kardemumma. Dela rabarberstjälkarna i bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt sjuda under omrörning tills rabarbern är mjuk, 5–10 minuter. Spä såsen med vatten.
  2. Värm ugnen till 225°.
  3. Ta ut kärnhusen från äpplena, men skär inte ända ner i bottnen. Äpplena ska vara hela i bottnen så att fyllningen stannar kvar.
  4. Skär äpplena jämna i bottnen så att de kan stå upp. Ställ dem i en smord ugnssäker form.
  5. Riv mandelmassan och smöret grovt. Blanda mandelmassan först med kanel, sedan med smör.
  6. Fyll äpplena med blandningen. Strö resten på toppen om allt inte får plats.
  7. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills äpplet är helt mjukt.
  8. Servera på en spegel av rabarbersås och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.