Äpple och rabarber passar fint ihop i smaken. Här får de även sällskap av mandel och kanel. Så gott...
Instruktioner
- Rabarbersås: Värm saften. Pressa ner citronsaften och tillsätt kardemumma. Dela rabarberstjälkarna i bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt sjuda under omrörning tills rabarbern är mjuk, 5–10 minuter. Spä såsen med vatten.
- Värm ugnen till 225°.
- Ta ut kärnhusen från äpplena, men skär inte ända ner i bottnen. Äpplena ska vara hela i bottnen så att fyllningen stannar kvar.
- Skär äpplena jämna i bottnen så att de kan stå upp. Ställ dem i en smord ugnssäker form.
- Riv mandelmassan och smöret grovt. Blanda mandelmassan först med kanel, sedan med smör.
- Fyll äpplena med blandningen. Strö resten på toppen om allt inte får plats.
- Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills äpplet är helt mjukt.
- Servera på en spegel av rabarbersås och pudra över florsocker.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar