Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannbiff med lök

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Modifierad variant av Köpenhamnsbiff med lök. Enklare än att steka biffar i stekpannan. För att inte tala om vad saftigt och gott det blir.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla cirka 10 minuter.
  3. Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandning, ost och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong, öl och soja.
  5. Ta ut ugnsformen och lägg löken på köttfärsen. Häll över skyn. Sätt in formen i ugnen ytterligare cirka 15 minuter.
  6. Serveras med potatismos och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • evaldo 2 juni 2009

    Hejsan. Vill bara tacka för den supergoda pannbiffen. Den smakade bara mera av den, så den kommer på bordet snart igen. Mvh evaldo

  • FAE 29 september 2009

    Hej! Precis ätit denna smarriga pannbiff. Kommer definitivt göra detta igen. Funderar dock på att hälla av skyn och reda den för en tjockare sås nästa gång. Mycket gott!!

  • bettan63 16 februari 2010

    Den blev kanongod.Gjorde den med vildsvinsfärs och blandade med matlagningsgrädde och hade i pressad vitlök och så tog jag porter istf. ölen som stod receptet. Det här kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • hot_tezz 18 februari 2010

    det va väldigt gott

  • Moline 14 mars 2010

    Mycket gott, och mycket enklare att lägga färsen i form istället för att steka pannbiffar. Stouten i såsen gjorde susen, blev mustigt och gott.

  • littlejohn 9 oktober 2011

    Det här var jättegott och enkelt, använde Porter fick inte ta på rätt sorts öl. Kanske jag gör sås på skyn nästa gång. Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.