Stora, saftiga skivor av rostbiff, vackert rosa i färgen. Kryddningen är här verkligt raffinerad i form av ett aromrikt och välsmakande kryddtäcke.
Instruktioner
- Lägg steken i en liten långpanna eller i en ugnssäker form. Hetta upp matolja i en kastrull, pressa ner vitlöken och fräs den några minuter.
- Hacka persiljan och blanda den med ströbröd, salt och peppar. Rör ner blandningen i vitlöksoljan.
- Gnid in steken med kryddblandningen. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen av köttet.
- Ställ in steken i ugnen och stek den i 175 grader cirka en timma, tills termometern visar 60 grader, då är den lite rosa inuti, vill man inte ha den rosa är det bara att låta den vara inne lite längre.
- Låt steken stå och vila 15 minuter under folie och skär sedan upp den i tunna skivor och servera.
- Gott till är potatissallad och en god sallad.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar