Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat och krogtrendigt just nu!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär svålen i rutor. Lägg fläsket med svålen ner i en smord, ugnssäker form.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena.
  5. Rör ihop såsen.
  6. Ta ut formen och höj värmen till 225°.
  7. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen.
  8. Stek ytterligare 25–30 min. Skär fläsket i 4 bitar.
  9. Servera med såsen och potatispuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.