Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt sill på spenatbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här får enkel och prisvärd husmanskost exklusivt och överraskande sällskap. Sillen får steka i ugnen på en bädd av fräsch spenat under ett täcke av lyxig gruyère.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Skölj spenaten väl under rinnande vatten. Ansa och skär bort grova stjälkar. Hacka spenaten grovt och skölj den.
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och lök hastigt. Tillsätt spenat och fräs under omrörning ca 5 minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
  3. Smörj en ugnsfast form med olja och fördela spenat- och lökröran jämnt i formen. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Bryn 2 msk ströbröd med 3 msk olivolja i en stekpanna och ta av pannan från värmen. Rör ner kapris och persilja. Lägg 1 tsk av kaprisblandningen på varje sillfilé och rulla ihop filéerna.
  5. Lägg sillrulladerna på spenatbädden i formen. Blanda resten av ströbrödet med osten och strö över sillen. Droppa över resten av olivoljan. Stek i ugnen ca 15 minuter tills sillfiléerna är genomstekta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.