Här får enkel och prisvärd husmanskost exklusivt och överraskande sällskap. Sillen får steka i ugnen på en bädd av fräsch spenat under ett täcke av lyxig gruyère.
Instruktioner
- Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Skölj spenaten väl under rinnande vatten. Ansa och skär bort grova stjälkar. Hacka spenaten grovt och skölj den.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och lök hastigt. Tillsätt spenat och fräs under omrörning ca 5 minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
- Smörj en ugnsfast form med olja och fördela spenat- och lökröran jämnt i formen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn 2 msk ströbröd med 3 msk olivolja i en stekpanna och ta av pannan från värmen. Rör ner kapris och persilja. Lägg 1 tsk av kaprisblandningen på varje sillfilé och rulla ihop filéerna.
- Lägg sillrulladerna på spenatbädden i formen. Blanda resten av ströbrödet med osten och strö över sillen. Droppa över resten av olivoljan. Stek i ugnen ca 15 minuter tills sillfiléerna är genomstekta.
Publicerat den
20 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar