Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta äpplen med kolaknäck och kolagrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Barnsligt goda äpplen för både stora och små, serveras med len kolagrädde. Karamelliserad mjölk finns att köpa färdig på burk och kallas även för dulce de leche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka valnötter och hasselnötter och lägg i en bunke. Tillsätt kanel, smör och en halv burk karamelliserad mjölk. Rör om blandningen till en slät massa. Ta bort skaften på äpplena och jämna eventuellt till bottnen så att de står stadigt. Ta ut kärnhuset med en äppelpip. Undvik att trycka rakt igenom eftersom fyllningen då rinner ut under gräddningen.
  3. Gröp ur lite extra med en tesked så att fyllningen får plats. Ställ äpplena i en ugnsform och pricka dem lätt så att de inte spricker under gräddningen. Fördela fyllningen i äpplena och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de känns mjuka.
  4. Vispa grädden och vänd slarvigt ner den sparade karamelliserade mjölken så att grädden blir strimmig. Servera kolagrädden till de nybakade äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.