Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Danska chokladtårta med marängtopp

 
Skriv ut

Läckerbit för alla godisälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggulor, smör, socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt bakpulver, mjöl och mjölk. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en välsmord form och jämna ytan.
  3. Hacka nötkärnorna fint. Vispa äggvitorna styva. Vänd ner socker och de hackade nötkärnorna. Bre ut marängmassan över chokladsmeten.
  4. Grädda kakan ca 45 minuter i 175 grader. Blir marängtoppen för brun, kan man täcka över med aluminiumfolie.
  5. Låt kakan svalna på galler.
  6. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.