- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En fantastiskt god och enkel paj, passar till enkel fika eller till finare kalas. Man anpassar frukt och bär efter säsong och tycke och smak
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna, blanda i smöret. Tryck ut pajdegen i en form. Grädda i 200 grader, 20 – 25 minuter
och låt sedan svalna. Pajdegen kan med fördel göras dagen före.
- Rör ihop fyllningen och bred ut över pajbotten Lägg på frukter/bär över pajen
- Fruktgele
2 dl aprikosmarmelad
3 – 4 msk vatten
- Lägg i en kastrull, låt det bli ljummet så att det blir lite lösare.
- Pensla över frukterna, häll sedan resten försiktigt med en tesked över pajen.
- Låt stå kallt,
- servera och njut!
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god paj!
Min absoluta favorit tårta, brukar ha jordgubbar, blåbär och hallon. Så uppskattad bland gäster, är dålig på att baka men denna har jag aldrig misslyckats med?