Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ulrikas goda fruktpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god och enkel paj, passar till enkel fika eller till finare kalas. Man anpassar frukt och bär efter säsong och tycke och smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna, blanda i smöret. Tryck ut pajdegen i en form. Grädda i 200 grader, 20 – 25 minuter och låt sedan svalna. Pajdegen kan med fördel göras dagen före.
  2. Rör ihop fyllningen och bred ut över pajbotten Lägg på frukter/bär över pajen
  3. Fruktgele 2 dl aprikosmarmelad 3 – 4 msk vatten
  4. Lägg i en kastrull, låt det bli ljummet så att det blir lite lösare.
  5. Pensla över frukterna, häll sedan resten försiktigt med en tesked över pajen.
  6. Låt stå kallt,
  7. servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • camillalindqvist 20 februari 2011

    Underbart god paj!

  • Magdalena Rung 26 januari 2022

    Min absoluta favorit tårta, brukar ha jordgubbar, blåbär och hallon. Så uppskattad bland gäster, är dålig på att baka men denna har jag aldrig misslyckats med?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.