Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart goda glutenfria scones

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det absolut godaste glutenfria brödet jag smakat! Sconesen har perfekt gyllenbrun, krispig yta och en ljus, fluffig insida. Så ska det smaka! Lägg alla torra ingredienser i en skål kvällen innan. På morgonen är det bara att tillsätta fil och smör, knåda lite och in i ugnen! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och fil. Blanda degen med händerna tills du har en jämn smet. Den ska vara kletig. Dela degen och lägg deghalvorna på smort bakplåtspapper. Pudra över mjöl och forma till runda scones.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills ytan har en gyllene färg. Ta ut och låt svalna något före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.