Bjud på lyxiga bakelser med smak av kakao, kaffe och punsch. Förvara dem svalt, då håller de sig i flera dagar.
Instruktioner
- Smörj en form eller långpanna, ca 30x40 cm, eller täck med ett bakplåtspapper.
- Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Tillsätt matfettet och rör om.
- Bred ut smeten i formen. Grädda i 175-200° i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Stjälp upp den på galler, dra av smörpapperet och låt kakan kallna.
- Rör matfett och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör tills allt är blandat. Smaksätt hälften av krämen med kakao och kaffepulver och resten ev med punsch eller konjak.
- Halvera den kalla kakan. Bred kakaokrämen över ena halvan och punschkrämen över den andra. Lägg dem ovanpå varandra och skär kakan i 12 rutor. Garnera med halverade cocktailbär.
Publicerat den
19 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar