Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vi var några tjejer som hängde ihop på gymnasiet i början på 80-talet...vi återförenades hemma hos en av oss 1998 och då bjöds vi på denna supergoda gratäng av "värdinnan" som numera är Fru Pettersson.... Vi fick rött vin till men det är ju utbytbart...Vi hade en helkul kväll iaf....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kasslerskivorna i en ugnsfast form.
  2. Häll grädden i en kastrull och smula i osten. Låt smälta på svag värme tills såsen känns slät.
  3. Tillsätt creme fraiche, köttbuljongtärning och den krossade vitlöksklyftan. Om såsen känns tunn red av den med vetemjöl eller maizena redning för vita såser.
  4. Slå såsen över kasslern och gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min.
  5. Vid servering kan man strö över lite hackad persilja
  6. Gott till: Kokt potatis/ris, sallad och ett gott vitt bröd...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gottgris 11 januari 2011

    Supergott med pasta till o riven ost överst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.