Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmande höstgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokosmjölk och ingefära ger denna lättlagade gryta en spännande smak av Asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och skala och skiva morötter. Fräs alltsamman i några minuter i en stor panna. Krydda med salt, peppar, oregano och riven ingefära. Skär paprikan i mindre bitar. Skölj bönorna, och låt dem rinna av väl.
  2. Tillsätt passerade tomater, smulad buljongtärning och kokosmjölk. Låt puttra i 15-20 minuter eller tills potatisen mjuknat. Tillsätt hackad paprika som får koka med i ett par minuter. Häll till sist i bönorna. Smaka av med kryddor och strö över rikligt med hackad persilja.
  3. Servera eventuellt med kokt ris och gärna en klick turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.