Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor med dumle och banan

 
Skriv ut

De här våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de ofta säljs av gatuförsäljare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 4 -8 våfflor beroende på hur tjocka du gör dom
  2. Separera äggulorna från vitorna. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner dem i smeten.
  3. Skiva dumlekolor och banan tunt och vänd ner i smeten och låt vila i 20 minuter. Värm våffeljärnet och pensla med smält smör och grädda i 3-5 minuter. Servera med florsocker, grädde eller vaaniljglass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.