De här våfflorna kommer ursprungligen från Bryssel, där de ofta säljs av gatuförsäljare.
Instruktioner
- 4 -8 våfflor beroende på hur tjocka du gör dom
- Separera äggulorna från vitorna. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Skiva dumlekolor och banan tunt och vänd ner i smeten och låt vila i 20 minuter. Värm våffeljärnet och pensla med smält smör och grädda i 3-5 minuter. Servera med florsocker, grädde eller vaaniljglass
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar