Frasig våffla med en läcker karamellsås, banan, bär och glass tackar inte många nej till.
Instruktioner
- Separera äggen. Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan. Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
- Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet. Vänd till sist ner äggvitan. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
- Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig. Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2-3 minuter, dra av från värmen och tillsätt flingsalt.
- Servera våfflorna med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.
Publicerat den
20 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar