Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor med salt karamell, banan och bär

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Frasig våffla med en läcker karamellsås, banan, bär och glass tackar inte många nej till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggen. Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan. Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet. Vänd till sist ner äggvitan. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  3. Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig. Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2-3 minuter, dra av från värmen och tillsätt flingsalt.
  4. Servera våfflorna med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.