Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En tårta som går blixtsnabbt att göra. Den kan serveras pudrad med florsocker som kaka till kaffet eller som dessert med färska bär. Den kan också användas som tårtbotten och garneras med någon kräm och frukt eller bär efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med lös kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten.
  2. Lägg valnötskärnor, ägg och socker i matberedarskålen och kör tills nötterna är finfördelade. Det går blixtsnabbt!
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt den kallna. Sikta litet florsocker över den kalla kakan och garnera med druvor och kiwiskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.