Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och valnötstårta med vispgrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En elegant tårta som gömmer syrliga hallon och sötsmulig mandelmassa. Receptet skickades in till ICA-Kurirens tårttävling av Barbro Johansson i Smedjebacken. Ur ICA-Kuriren nr 29-30/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i smeten. Häll i väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter tills kakan känns torr. Prova med en sticka. Stjälp upp och låt svalna.
  3. Fyllning: Vispa 5 dl av grädden. Hacka valnötterna grovt. Riv mandelmassan grovt och blanda med grädden. Vänd ned hallon, vaniljsocker och valnötter i grädden.
  4. Dela tårtan i tre bottnar. Lägg en botten på ett tårtfat och bred ut hälften av fyllningen. Lägg på en botten till och bred ut resten av fyllningen. Täck med den tredje tårtbotten.
  5. Dekorering: Vispa resten av grädden. Passera 1 dl hallon genom en sil och blanda purén med florsockret till lagom glasyrkonsistens. Bred glasyren ovanpå tårtan och låt den stelna i kylen ca 30 minuter. Bred ett lager grädde runt tårtans kanter men spara också grädde till den spritsade kanten.
  6. Tryck försiktigt på hackade valnötter på tårtans kanter. Spritsa till sist en gräddrand i skarven mellan nötkanten och hallonglasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.