Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk choklad- och valnötstårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mycket kladdiga chokladtårtan innehåller smält mörk choklad, valnötter och ett berg av hackad daim.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i en skål över sjudande vatten eller i mikrovågsugn. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Hacka valnötterna. Vispa ihop sockret och äggen i en rymlig bunke. Blanda ner chokladen, smöret och valnötterna väl. Häll smeten i en pajform och strö den hackade daimen över. Sätt in kakan i ugnen och grädda den i ca 40 minuter.
  2. Servera med färska frukter eller körsbärssylt. En klick löst vispad grädde eller lite vaniljglass är också gott till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.