Servera glassen med färska bär och frukter. Kan göras både i glassmaskin och utan glassmaskin.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladet i kallt vatten.
- Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg i en kastrull tillsammans med stången, grädde, mjölk och honung.
- Vispa äggulor och socker poröst med elvisp.
- Koka upp mjölkblandningen och vispa ner äggvispet.
- Plocka upp vaniljstången.
- Krama vattnet ur gelentinbladet och lägg i en kastrull. Värm på svag värme tills det smält.
- Vispa ner gelantinbladet i glassmeten. Blanda i balsamvinägern.
- Sila ner glassblandningen i en bunke.
- Låt smeten svalna och kör i en glassmaskin till en smidig smet.
- Skrapa ner smeten i en bunke och frys i ca 2 timmar.
- Har man ingen glassmaskin kan man frysa direkt, men då måste man röra 2-3 ggr de första två timmarna.
- Låt stå i frysen över natten.
- Servera glassen med färska bär och frukter.
- Hoppas att det smakar gott!
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar