Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med champagnesmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera glassen med färska bär och frukter. Kan göras både i glassmaskin och utan glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladet i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kärnorna och lägg i en kastrull tillsammans med stången, grädde, mjölk och honung.
  3. Vispa äggulor och socker poröst med elvisp.
  4. Koka upp mjölkblandningen och vispa ner äggvispet.
  5. Plocka upp vaniljstången.
  6. Krama vattnet ur gelentinbladet och lägg i en kastrull. Värm på svag värme tills det smält.
  7. Vispa ner gelantinbladet i glassmeten. Blanda i balsamvinägern.
  8. Sila ner glassblandningen i en bunke.
  9. Låt smeten svalna och kör i en glassmaskin till en smidig smet.
  10. Skrapa ner smeten i en bunke och frys i ca 2 timmar.
  11. Har man ingen glassmaskin kan man frysa direkt, men då måste man röra 2-3 ggr de första två timmarna.
  12. Låt stå i frysen över natten.
  13. Servera glassen med färska bär och frukter.
  14. Hoppas att det smakar gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.