Med färdigbakade maränger är desserten färdig på 15 minuter.
Instruktioner
- Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
- Klicka ut marängsmeten till åtta stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare cirka två timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
- Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikron. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.
Publicerat den
1 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar