Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med lakritsmaränger och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med färdigbakade maränger är desserten färdig på 15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maränger: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
  2. Klicka ut marängsmeten till åtta stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare cirka två timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
  4. Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikron. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.