Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med romrussinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxig och elegant dessert som du mycket snabbt och enkelt svänger ihop. Den ljuvligt söta romsåsen ger en fin kontrast mot vaniljglassen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda russin och ½ dl rom i en skål. Låt dra en eller ett par timmar.
  2. Blanda farinsocker och sirap i en gryta och värm på svag värme. Rör i såsen tills sockret har smält, det tar ungefär fem minuter.
  3. Ta bort grytan från värmen. Tillsätt smör och romrussin och rör tills smöret har smält. Häll i ½ dl rom. Låt koka ytterligare en liten stund om du vill ha såsen tjockare. Vill du ha en tunnare sås så slå i mer rom.
  4. Fördela glassen i fyra skålar och skeda över rikligt med sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.