Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmoussecup med marinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Krämig och härlig dessert att servera efter en grillmåltid. Mandelmassebottnen och vaniljmoussen kan förberedas dagen före servering. Moussen kan även frysas om festen ska förberedas i mycket god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn, tillsätt kakao och ett ägg i taget. Arbeta till en jämn smet mellan varje ägg. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller långpanna. Bred ut smeten. Grädda mitt i ugn 10 minuter. Låt bottnen svalna och stansa ut 25 rundlar med ett plastglas som desserten ska serveras ur. Lägg bottnarna i glasen.
  3. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden med vaniljsockret. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen från värmen.
  4. Blanda lite av grädden med gelatinbladen och rör ner i äggblandningen. Vänd samman äggblandning och grädde. Fördela moussen i glasen, gärna med en spritspåse, 1½ dl per glas. Ställ moussen i kylen ca 4 timmar eller i frysen.
  5. Tärna eller klyfta jordgubbarna. Blanda dem emd sirap, limesaft och rom. Låt stå tills servering. Ta ut mousseglasen ur frysen ca 2 timmar före servering. Fördela jordgubbarna över. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.