Krämig och härlig dessert att servera efter en grillmåltid.
Mandelmassebottnen och vaniljmoussen kan förberedas dagen före servering. Moussen kan även frysas om festen ska förberedas i mycket god tid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Riv mandelmassan på rivjärn, tillsätt kakao och ett ägg i taget.
Arbeta till en jämn smet mellan varje ägg.
Lägg bakplåtspapper på en plåt eller långpanna. Bred ut smeten.
Grädda mitt i ugn 10 minuter.
Låt bottnen svalna och stansa ut 25 rundlar med ett plastglas som desserten ska serveras ur. Lägg bottnarna i glasen.
- Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden med vaniljsockret.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen från värmen.
- Blanda lite av grädden med gelatinbladen och rör ner i äggblandningen.
Vänd samman äggblandning och grädde.
Fördela moussen i glasen, gärna med en spritspåse, 1½ dl per glas. Ställ moussen i kylen ca 4 timmar eller i frysen.
- Tärna eller klyfta jordgubbarna. Blanda dem emd sirap, limesaft och rom. Låt stå tills servering.
Ta ut mousseglasen ur frysen ca 2 timmar före servering.
Fördela jordgubbarna över.
Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
15 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar