- Serverar: 30 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Skär rutor eller servera hel som tårta.
Instruktioner
- Smält smöret.
- Blanda havregryn med kokosflingor och vetemjöl med bakpulver.
- Häll allt i en bunke med socker, smör och sirap. Rör om till en smet.
- Till sist rörs ägget i.
- Täck en form, ca 24 x 34 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten, packa jämnt. Grädda kakan i 175º, ca 20 minuter.
- Låt svalna.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter.
- Tillred vaniljkrämen anligt anvisning på förpackningen,
- Ta upp gelatinbladet och rör ner i den heta krämen.
- Vispa grädden och rör ner i den avsvalnade krämen.
- Bred ut krämen i ett jämnt lager på kakan och ställ svalt att stelna.
- Skär rutor eller servera hel som tårta, garnera med bär.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar