Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsnurror med mandel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Baka gärna 2 satser och variera fyllningen med tex 150 g riven mandelmassa och hackade nötter eller kanel.

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör till jästen har löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa under bakduk på varm, dragfri plats ca 30 minuter. Fyllning: Finhacka mandeln. Blanda alla ingredienser till en smidig massa. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 2 delar och kavla ut dem till rektanglar. Fördela fyllningen på halva ytan av degplattan och vik den dubbel med långsidorna mot varandra. Skär tväröver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och brid samman degremsorna till knutar. Lägg bullarna på en plåt med bakpapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Vispa upp ägget lite lätt. Pensla bullarna och strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.