Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm ananasdessert

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är en matig dessert som får en saftig, syrlig smak av ananasen. Den smakar ljuvligt med litet vispgrädde eller crème fraîche till. Servera den varm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, socker, matfett och salt med fingertopparna tills det fått en smulig konsistens. Ta 1 dl av blandningen och blanda den med kanel. Ställ kanelblandningen åt sidan för att strö över den till sist.
  2. Rör ned bakpulver i resten av blandningen. Vispa samman ägget med ananaskrosset och spadet från burken. Häll detta i mjölblandningen och blanda samman ingredienserna. Häll upp degen i en smord, ugnssäker suffléform. Strö över kanelblandningen.
  3. Ställ in kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175° och grädda ca 45 minuter, tills den fått fast konsistens. Prova dig fram med en tandpetare (smeten ska inte klibba fast vid den när kakan är klar).
  4. Dekorera desserten med några ananasskivor och litet färsk mynta. Vispgrädde eller den något syrligare crème fraîche är gott till.
  5. Du kan baka desserten i förväg och förvara den i kylen tills det är dags att ta fram den och värma den i ugnen. Ställ då in den i 150° ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingrid74 16 augusti 2009

    När jag hittade detta recept var jag en aning skeptisk. Varm ananas, kan det vara gott? Nu är jag övertygad. Det är gott! Väldigt, väldigt gott! Ett nytt favoritrecept. Jag hade en klick creme fraiche till. Hade en rest kvar till idag och att värma i micron funkade bra, den var lika god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.