Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm brödpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Omtyckt . Går bra att ta med på picknik. Ta hela formen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär vetelängden i tärningar. Rör ihop mjölk, ägg och socker.
  2. Kläm fast en bit bakplåtspapper mellan botten och kant på en form med löstagbar botten. Bred ut ett lager brödtärningar på bottnen.
  3. Blanda mos och bär. Bred ut fruktmoset över brödtärningarna. Strö resten av vetebrödet ovanpå. Häll på den söta äggstanningen och strö sedan på pärlsocker.
  4. Ställ formen på nedre falsen i 20 grader varm ugn, 35-40 minuter.
  5. Om ytan på puddingen mörknar för mycket täcker du den med bakplåtspapper. Låt den svalna lite innan du lösgör puddingen från formen.
  6. Servera puddingen varm med glass eller vispad vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.