Varma muffins med choklad och plommonkompott.
Instruktioner
- Ugnstemperatur 225°C. Smöra och mjöla en muffinsplåt för 6 stora eller 12 små muffins. Smält chokladen i tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Rör i mjölet i choklad- och smörblandningen, blanda sedan med äggvispet. Fyll smeten i formarna, grädda stora muffins ca 7 min, och små ca 5 min. De ska vara lösa i mitten.
- Plommonkompott:
Dela plommonen och tag ur kärnorna, dela dem ytterligare en gång. Låt alltsammans få ett uppkok under omrörning, ställ kallt.
- Lime crème fraiche:
Blanda alla ingredienserna till lime crème fraichen. Servera en klick till muffinsen och plommonkompotten.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar