Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladmuffin med plommonkompott

 
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Varma muffins med choklad och plommonkompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 225°C. Smöra och mjöla en muffinsplåt för 6 stora eller 12 små muffins. Smält chokladen i tillsammans med smöret på svag värme. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft. Rör i mjölet i choklad- och smörblandningen, blanda sedan med äggvispet. Fyll smeten i formarna, grädda stora muffins ca 7 min, och små ca 5 min. De ska vara lösa i mitten.
  2. Plommonkompott: Dela plommonen och tag ur kärnorna, dela dem ytterligare en gång. Låt alltsammans få ett uppkok under omrörning, ställ kallt.
  3. Lime crème fraiche: Blanda alla ingredienserna till lime crème fraichen. Servera en klick till muffinsen och plommonkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.