Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm glasnudelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch sallad med en anstrykning av Sydostasien. Sojadressingen med lime är underbart läcker till de varma men fortfarande krispiga grönsakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg glasnudlarna i en skål, häll på kokande vatten och låt nudlarna svälla en-två minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen. Slå nudlarna i en sil, låt dem rinna av och klipp dem i bitar.
  2. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 2 cm bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Skölj och ansa sockerärterna. Skala och ansa morötterna och strimla dem.
  3. Halvera och kärna ur chilifrukten och skär den i tunna strimlor. Skala och riv ingefäran. Hacka gräslöken. Lägg sojabönsgroddarna i en sil, spola av dem under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av.
  4. Blanda soja, limesaft och sesamolja i en skål.
  5. Hetta upp den neutrala oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i vitlök, chili och ingefära och fräs 30 sekunder på stark värme. Tillsätt salladslök, sockerärter och morötter och stek tre minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt sojabönsgroddarna och fräs hastigt. Vänd ner glasnudlarna, häll på sojablandningen, blanda väl och låt allt bli varmt. Strö över gräslöken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.