Bärsalladen kan även serveras utan havreströssel,
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader
- Blanda havregrynen och sockret i en liten skål. Bred ut blandningen i en eldfast form och baka den tills den är ljusbrun, 8-10 minuter. Skär smöret i små bitar och fördela dem jämnt i formen. Ställ in formen i ugnen och låt smöret smälta, det tar ca 1 minut. Rör om så att havregrynen täcks med smör och låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
- Ställ blandningen åt sidan att svalna. (Havreströsslet kan göras i förväg och förvaras i flera dagar i en burk med tätslutande lock.
- Lägg hälften av bären i en stor skål och sätt dem åt sidan. Blanda citronsaften och sockret i en kastrull och koka upp blandningen. Lägg i resten av blåbären, sänk till svag värme och koka bären i 3 minuter. Lägg i resten av hallonen och björnbären. Sjud upp blandningen och låt sjuda under omrörning i 3 minuter.
- Passera de kokta bären genom en sil ner i skålen med de andra bären med hjälp av en träslev. Rör om försiktigt så att bären täcks av lagen.
- Vid serveringen: skeda upp de varma bären i portionsformar eller små skålar. Strö lite av havreströsslet över varje portion.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar