Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm skogsbärssallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bärsalladen kan även serveras utan havreströssel,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Blanda havregrynen och sockret i en liten skål. Bred ut blandningen i en eldfast form och baka den tills den är ljusbrun, 8-10 minuter. Skär smöret i små bitar och fördela dem jämnt i formen. Ställ in formen i ugnen och låt smöret smälta, det tar ca 1 minut. Rör om så att havregrynen täcks med smör och låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  3. Ställ blandningen åt sidan att svalna. (Havreströsslet kan göras i förväg och förvaras i flera dagar i en burk med tätslutande lock.
  4. Lägg hälften av bären i en stor skål och sätt dem åt sidan. Blanda citronsaften och sockret i en kastrull och koka upp blandningen. Lägg i resten av blåbären, sänk till svag värme och koka bären i 3 minuter. Lägg i resten av hallonen och björnbären. Sjud upp blandningen och låt sjuda under omrörning i 3 minuter.
  5. Passera de kokta bären genom en sil ner i skålen med de andra bären med hjälp av en träslev. Rör om försiktigt så att bären täcks av lagen.
  6. Vid serveringen: skeda upp de varma bären i portionsformar eller små skålar. Strö lite av havreströsslet över varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.