Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma räkknyten

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Fina små pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner 10 knyten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.
  3. Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik ihop var och en till ett litet paket. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Servera med grönsallad och citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.