Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmrökt lax med örtig färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Varför är lax så gott? Jag vet inte, men jag äter det gärna, dessutom är det ju nyttigt. Rätten ger ca 490 kcal/port.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen noga i vatten. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 min. Häll av och låt den svalna. Skiva den tjockt (med skalet på).
  2. Plocka och hacka de färska dragonbladen (den torkade använder du som den är). Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda dragon, lök, vinäger, olja, salt och peppar till en dressing.
  3. Skölj och finhacka salladslöken. Skölj ärtskotten eller ruccolan.
  4. Blanda potatisen med 3/4 av dressingen. Tillsätt lök och ärtskott/ruccola.
  5. Fördela potatissalladen på fyra tallrikar. Toppa med varmrökt lax (eller annan fisk) och ringla över resterande dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.