- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Varför är lax så gott? Jag vet inte, men jag äter det gärna, dessutom är det ju nyttigt. Rätten ger ca 490 kcal/port.
Instruktioner
- Skrubba potatisen noga i vatten. Koka den mjuk i saltat vatten ca 15 min. Häll av och låt den svalna. Skiva den tjockt (med skalet på).
- Plocka och hacka de färska dragonbladen (den torkade använder du som den är). Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda dragon, lök, vinäger, olja, salt och peppar till en dressing.
- Skölj och finhacka salladslöken. Skölj ärtskotten eller ruccolan.
- Blanda potatisen med 3/4 av dressingen. Tillsätt lök och ärtskott/ruccola.
- Fördela potatissalladen på fyra tallrikar. Toppa med varmrökt lax (eller annan fisk) och ringla över resterande dressing.
Publicerat den
5 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar