Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmrökt lax och blomkål i fin form

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratänger är bästa vardagslyxen som fungerar även till fest. Romanesco liknar blomkål fast den är grön och lite spetsformad, hittar du den inte så använd blomkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula ner laxen i en smord ugnsform. Dela romanescon i buketter, koka dem några minuter i lättsaltat vatten. Lägg romanescon i formen och blanda runt med laxen. Hacka gräslöken.
  3. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt gräslöken och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Vänd ner osten och häll blandningen över gratängen. Gratinera i ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.