Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk paj med kronärtskockshjärtan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk paj med bland annat palsternacka, svamp och kidneybönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kesella ochg kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
  3. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet, ca 10 minuter. Skala och skär palsternackorna i bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt dem rinna av i en sil.
  4. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs löken och champinjonerna i smör, ca 5 min.
  5. Låt kronärtskockorna rinna av och fördela dem i pajskalet tillsammans med purjolök, champinjoner och palsternackor. Skölj bönorna och strö dem och osten över resten av fyllningen.
  6. Vispa samman ägg, grädde, skivad spansk peppar, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.