Vegetarisk paj med bland annat palsternacka, svamp och kidneybönor.
Instruktioner
- Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kesella ochg kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
- Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet, ca 10 minuter. Skala och skär palsternackorna i bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt dem rinna av i en sil.
- Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs löken och champinjonerna i smör, ca 5 min.
- Låt kronärtskockorna rinna av och fördela dem i pajskalet tillsammans med purjolök, champinjoner och palsternackor. Skölj bönorna och strö dem och osten över resten av fyllningen.
- Vispa samman ägg, grädde, skivad spansk peppar, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
Garnera med persilja.
Publicerat den
18 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar