Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pizza med krämig ricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsakerna rostar sig själva i ugnen medan du gör snabb deg på mix. 461 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimlan zucchinin fint med en osthyvel eller potatisskalare. Skala och klyfta löken tunt. Lägg zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper, ringla över 1 msk olivolja och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grovhacka oreganon och strö hälften över grönsakerna. Blanda och rosta allt mjukt i ugnen 6-8 minuter.'
  2. Gör pizzadegen enligt anvisningar på förpackningen. Kavla ut den till 28-30 cm i diameter. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med ricotta och resterande oregano, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Bred tomatsåsen på pizzabottnen, lägg på ricottablandningen och de rostade grönsakerna. Grädda pizzan frasig i ugn 10-15 minuter.
  4. Droppa över 1 msk olja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.