Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegogryta med kikärter, tomat och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket matig gryta med mexican- chili smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och paprikapulver. Häll i tomater och vatten. Lägg i lagerbladet och låt puttra en liten stund.
  2. Skala och skär potatis och morötter i mindte bitar. Lägg dem i grytan och låt puttra ytterligare 15 minuter. Häll av och skölj kikärterna genom ett durkslag.
  3. Tillsätt kikärter och vänd ner créme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika. Servera grytan med ett gott bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.