- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Goda vetebullar. Blandning av flera recept.
Instruktioner
- Smält smöret i en liten kastrull. Häll över mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll ett ägg, socker, salt, vaniljsocker och kardemumma i en matbereredare. Häll mjölken och smöret i beredaren.
Blanda mjölet och jästen.
Vispa ner en mindre del av mjölblandningen i beredaren.
Häll på resten och kör tills allt är väl blandat och du har en lös deg, som precis "släpper".
Låt jäsa i 30 minuter.
Forma 18 - 24 bullar eller 2 bröd.
Låt jäsa i ytterligare 60 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Häll på mandelspån eller pärlsocker.
- Grädda bullar i 250 grader, c:a 11 minuter.
Grädda bröden i 200 grader, c:a 20 minuter
Publicerat den
12 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar