Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med kardemumma

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Goda vetebullar. Blandning av flera recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Häll över mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll ett ägg, socker, salt, vaniljsocker och kardemumma i en matbereredare. Häll mjölken och smöret i beredaren. Blanda mjölet och jästen. Vispa ner en mindre del av mjölblandningen i beredaren. Häll på resten och kör tills allt är väl blandat och du har en lös deg, som precis "släpper". Låt jäsa i 30 minuter. Forma 18 - 24 bullar eller 2 bröd. Låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg. Häll på mandelspån eller pärlsocker.
  2. Grädda bullar i 250 grader, c:a 11 minuter. Grädda bröden i 200 grader, c:a 20 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.