Läcker chokladkaka fylld med smörkräm och en ljuvlig chokladtopping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kaka:
Vispa det mjuka smöret i 1-2 minuter med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir en vit och luftig smet. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen och vänd ner den i smeten. Tillsätt mjölken och vänd ihop allt till en mousse-liknande smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form 20-22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-55 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna i formen, vänd sedan upp den på ett galler.
- Smörkräm:
Vispa smöret i ca 1 minut. Tillsätt florsockret samt kakaon och fortsätt vispa. Vispa sist ner äggulan.
- Dela kakan på mitten, fördela smörkrämen på den nedre delen av kakan. Lägg över den andra delen av kakan.
- Topping:
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Vispa ihop och värm kakao, vatten och sirap i en kastrull. Häll blandningen över den smälta chokladen. Rör ihop till en slät smet. Rör i smöret.
- Bred ut toppingen över kakan. Garnera kakan med hyvlad choklad och hallon.
Publicerat den
23 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar