Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildrissoppa med ost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vildriset ger en nötig smak till den här krämiga soppan med kyckling, bacon och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa soppgrönsakerna och skär dem i bitar. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i soppgrönsaker och kycklingdelar och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vitpepparkorn, ½ tsk salt och bouquet garni. Häll på vatten, hetta upp, sänk värmen och låt sjuda en timma.
  2. Stek baconet tills det är krispigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka baconet fint. Skala morötter och selleristjälkar och tärna dem fint.
  3. Sila buljongen och soppgrönsaker och häll tillbaka dem i grytan. Lägg kycklingdelarna åt sidan och låt dem svalna något. Släng soppgrönsakerna och bouqet garni. Tillsätt morot, selleri och vldris till buljongen och hetta upp. Låt sjuda 15 minuter.
  4. Ta av kycklingköttet från benen och tärna det. Rör ner kycklingtärningar, grädde och mozzarella i soppan och hetta upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela soppan i djupa tallrikar, strö över bacon och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.