Vildriset ger en nötig smak till den här krämiga soppan med kyckling, bacon och ost.
Instruktioner
- Ansa soppgrönsakerna och skär dem i bitar. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i soppgrönsaker och kycklingdelar och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vitpepparkorn, ½ tsk salt och bouquet garni. Häll på vatten, hetta upp, sänk värmen och låt sjuda en timma.
- Stek baconet tills det är krispigt och låt fettet rinna av på hushållspapper. Hacka baconet fint. Skala morötter och selleristjälkar och tärna dem fint.
- Sila buljongen och soppgrönsaker och häll tillbaka dem i grytan. Lägg kycklingdelarna åt sidan och låt dem svalna något. Släng soppgrönsakerna och bouqet garni. Tillsätt morot, selleri och vldris till buljongen och hetta upp. Låt sjuda 15 minuter.
- Ta av kycklingköttet från benen och tärna det. Rör ner kycklingtärningar, grädde och mozzarella i soppan och hetta upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela soppan i djupa tallrikar, strö över bacon och servera.
Publicerat den
24 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar