Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu har ju älgjakten dragit igång och då kan det kanske vara kul med lite recept på vilt. Här en härlig färsbiff med smak av svart vinbär i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök, peppar och salt och blanda till en smidig smet.
  2. Blöt händerna i vatten och forma biffar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen och låt eftersteka några minuter. Stek inte för många biffar samtidigt. Är det för trångt i pannan blir de kokta.
  3. Lägg i vinbären (gärna direkt från frysen) i pannan när biffarna nästan är klara. Låt dem steka med en stund.
  4. Ta upp biffarna, häll i viltfonden i stekpannan och vispa. Låt koka en stund så att den reducerar. Red av såsen om du vill ha den simmigare och sila den. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma.
  5. Garnera med svarta vinbär och persilja. Servera med gelé och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.