Nu har ju älgjakten dragit igång och då kan det kanske vara kul med lite recept på vilt. Här en härlig färsbiff med smak av svart vinbär i såsen.
Instruktioner
- Blanda ströbröd, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök, peppar och salt och blanda till en smidig smet.
- Blöt händerna i vatten och forma biffar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen och låt eftersteka några minuter. Stek inte för många biffar samtidigt. Är det för trångt i pannan blir de kokta.
- Lägg i vinbären (gärna direkt från frysen) i pannan när biffarna nästan är klara. Låt dem steka med en stund.
- Ta upp biffarna, häll i viltfonden i stekpannan och vispa. Låt koka en stund så att den reducerar. Red av såsen om du vill ha den simmigare och sila den. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma.
- Garnera med svarta vinbär och persilja. Servera med gelé och kokt potatis.
Publicerat den
14 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar