Goda biffar på viltfärs serveras med en härlig puré på blomkål och söta rårörda lingon.
Instruktioner
- Blanda frysta lingon med socker, låt stå tills sockret smält.
- Blanda ströbröd med vatten, riven vitlök, malda lagerblad, timjan och salt. Tilllsätt färsen och arbeta färsen så att den blir smidig.
- Forma sedan biffar och stek med smör i en gjutjärnspanna tills de får en gyllenbrun färg.
- Koka blomkålen i mjölk och 2 dl grädde med salt, tills blomkålen blir mjuk rakt igenom.Häll sedan av vätskan i en bunke och mixa blomkålen slät med en stavmixer och tillsät vätska så att purén blir slät.
Smaka av med salt.
- Strimla gul lök och stek tillsammans med biffarna.
Slå över rödvin och reducera tills hälften återstår.
Tillsätt grädde och låt allt koka ihop i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffarna med rårörda lingon och blomkålspurén.
Publicerat den
27 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar