Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med blomkålspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda biffar på viltfärs serveras med en härlig puré på blomkål och söta rårörda lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda frysta lingon med socker, låt stå tills sockret smält.
  2. Blanda ströbröd med vatten, riven vitlök, malda lagerblad, timjan och salt. Tilllsätt färsen och arbeta färsen så att den blir smidig.
  3. Forma sedan biffar och stek med smör i en gjutjärnspanna tills de får en gyllenbrun färg.
  4. Koka blomkålen i mjölk och 2 dl grädde med salt, tills blomkålen blir mjuk rakt igenom.Häll sedan av vätskan i en bunke och mixa blomkålen slät med en stavmixer och tillsät vätska så att purén blir slät. Smaka av med salt.
  5. Strimla gul lök och stek tillsammans med biffarna. Slå över rödvin och reducera tills hälften återstår. Tillsätt grädde och låt allt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med rårörda lingon och blomkålspurén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.