Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med rödvin.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gudomlig höstmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i jämnstora grytbitar. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttet i blandningen och bryn bitarna vackert gyllene i smöret. Lägg över i en gryta . Skala och hacka löken och lägg ner den i grytan. Tillsätt vin, kalvfond och soya. Låt grytan puttra under lock ca 1 - 1 ½ timme eller tills köttet är mört. Skala morötterna och skär dom i slantar. Fräs dom lätt i lite matfett. Lägg ner dom i grytan när ca 15 minuter återstår. Tillsätt messmör och väl avrunnen syltlök. Låt grytan koka upp på nytt och smaka av den.
  2. Kokt potatis och pressgurka är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.