Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskavsgryta med svamp och lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik gryta som passar både till vardag och fest. Du kan förhöja smaken med lite konjak eller portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina skavet och låt det rinna av.
  2. Skiva purjolöken och morötterna. Hetta upp smör och lite olja i en gryta och fräs grönsakerna och svampen under omrörning. Tillsätt skavet och fortsätt fräsa ett par minuter. Krydda med salt, peppar och viltkrydda.
  3. Tillsätt grädde, vatten och fond och smula ner osten. Låt det hela sjuda till lagom konsistens. Blanda försiktigt ner lingonen. Smaka av och strö på hackad persilja.
  4. Servera genast med ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.