Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinägrettsås

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Även kallad fransk dressing. Proportionerna, del del vinäger och tre delar olja, är klassiska men därför inte orubbliga. För att minska fetthalten kan man tillsätta ½-3 msk vatten - bra även ur smaksynpunkt, eftersom en del vinäger är starkare, en del svagare. Använder man vinägrettsås ofta är det praktiskt att göra en stor sats åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vinäger och kryddor väl, helst genom att skaka ihop dem i en flaska som dressingen sedan kan serveras ur. Låt gärna blandningen stå några minuter, så att saltet hinner lösa sig. Tillsätt olja och skaka väl. Smaka av och mildra ev. smaken genom tillsats av lite vatten. Vinägern kan även bytas ut mot citronsaft.
  2. Variation: 1 sats vinägrettsås + 1-2 msk mosad ädelost + 2 droppar tabascosås = ostdressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.