Det finns många sätt att tillaga Tartiflette här är ett av dem...
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
Skala och koka potatisarna tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder. Ca 10-15 min. Låt potatisen svalna något och skiva i ½ cm tjocka skivor.
- Hacka löken och fräs den på låg värme i några minuter utan att den får färg. Häll över vinet och tillsätt fläsktärningarna.
- Lägg ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av fläsket och hälften av löken. Skär osten i långa skivor och sprid ut hälften ovanpå, strö över hackad rosmarin. Upprepa proceduren en gång till och avsluta med osten. Slå över grädden.
- Grädda i 225 grader ca 10-25 min, servera med hackad persilja på toppen.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En fundering. När ska man ha i solrosoljan? Tänkte att det låter mycket med 2 dl för att fräsa löken i....