Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk potatisgratäng - Tartiflette des aravis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns många sätt att tillaga Tartiflette här är ett av dem...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skala och koka potatisarna tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder. Ca 10-15 min. Låt potatisen svalna något och skiva i ½ cm tjocka skivor.
  2. Hacka löken och fräs den på låg värme i några minuter utan att den får färg. Häll över vinet och tillsätt fläsktärningarna.
  3. Lägg ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av fläsket och hälften av löken. Skär osten i långa skivor och sprid ut hälften ovanpå, strö över hackad rosmarin. Upprepa proceduren en gång till och avsluta med osten. Slå över grädden.
  4. Grädda i 225 grader ca 10-25 min, servera med hackad persilja på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hanna_s 24 september 2009

    En fundering. När ska man ha i solrosoljan? Tänkte att det låter mycket med 2 dl för att fräsa löken i....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.