En mustig gryta som värmer gott en kulen höstkväll! Gör gärna extra mycket av den goda grytan och frys in i portionsförpackningar.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta. Bryn köttet i grytan, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med i 2 minuter.
- Tillsätt buljong, vin och lagerblad. Smula i salvia och timjan. Koka upp och sänk värmen. Sjud långsamt under lock, ca 1 timma eller tills köttet känns mört.
- Skala morötterna och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Putsa och skiva champinjonerna. Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Lägg på locket och sjud ytterligare ca 15 minuter men inte längre än att grönsakerna har kvar lite tuggmotstånd.
- Ta upp lagerbladet och servera grytan genast.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar