Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokt kyckling med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superenkelt, bara att lägga alla ingredienser i formen och skjuts in i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kycklinglåren i salt och nymald svartpeppar. Lägg ut dem i en långpanna. Skala och klyfta rödlök. Grovhacka timjan. Skala vitlöken och krossa lätt med knivbladet. Skala morot och palsternacka och dela i mindre bitar.
  3. Sprid ut grönsakerna i långpannan och ringla över olivolja. Slå slutligen på vinet och sätt in pannan i ugnen. Låt stå i ugnen tills kycklingen är 70 grader, ca 45 minuter.
  4. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.