Kanelsåsen höjer denna efterrätt till skyarna. Himmelsk och farligt god!
Instruktioner
- Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Lägg dem efterhand i citronvatten. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i en traktörpanna. Tillsätt vaniljstängerna, vin, vatten och honung.
- Lägg päronen i lagen och koka på svag värme under lock tills de är mjuka. Känn efter med en provsticka. Vänd ett par gånger under koktiden. Låt kallna i lagen.
- Kanelsås:
Blanda alla ingredienser utom grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills såsen tjocknar. Rör hela tiden med en träslev. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig. När såsen tjocknat, ta den från värmen och fortsätt röra någon minut. Låt kallna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i såsen vid servering.
- Servera päronen med lite av lagen och kanelsås.
Publicerat den
6 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar