Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokta päron med kanelsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kanelsåsen höjer denna efterrätt till skyarna. Himmelsk och farligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Lägg dem efterhand i citronvatten. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ner fröna i en traktörpanna. Tillsätt vaniljstängerna, vin, vatten och honung.
  2. Lägg päronen i lagen och koka på svag värme under lock tills de är mjuka. Känn efter med en provsticka. Vänd ett par gånger under koktiden. Låt kallna i lagen.
  3. Kanelsås: Blanda alla ingredienser utom grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme tills såsen tjocknar. Rör hela tiden med en träslev. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig. När såsen tjocknat, ta den från värmen och fortsätt röra någon minut. Låt kallna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i såsen vid servering.
  4. Servera päronen med lite av lagen och kanelsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.