Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinmarinerad älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Försöker alltid hitta på nya recept av älgkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Blanda löken, vitt vin, vinäger och kryddpeppar i en plastpåse. Lägg i köttet och låt marinera 12-24 timmar i kylskåp.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av, torka det lätt. Spara marinaden.
  3. Bryn köttet i en stekgryta. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Skala och skiva löken. Lägg ner det i grytan och häll på marinaden plus senapen. Häll på vatten och kantarellfond efter smak. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp. Koktid beror på vilken del av köttet man använder. Men från ca 1 timme till 2 timmar.
  4. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.