En smakrik vinmarinad ger kalvkotletterna en oemotståndlig smak som innesluts i en spröd panering när köttet steks mört.
Instruktioner
- Torka av kalvkotletterna med hushållspapper. Platta till dem lätt med handflatan och skär två-tre snitt i den övre fettkanten på kotletten.
- Skala och pressa ner vitlöken i en form som rymmer kotletterna. Tillsätt vin och vinäger och blanda väl. Salta och peppra och tillsätt 1-2 krm kajennpeppar och blanda igen.
- Vänd kotletterna i marinaden. Täck över och marinera minst tre timmar, vänd dem ofta. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka sedan bladen fint.
- Ta upp kotletterna ur marinaden och torka av dem väl, låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda persiljan med ströbrödet i en djup tallrik. Vispa ihop äggen i en djup tallrik.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Gnid in kotletterna med mjöl, vänd dem i äggen och sedan i ströbröd och persilja. Lägg kotletterna i stekpannan och stek dem sex minuter på varje sida. Tillsätt mer olja om det behövs. Stek kotletterna tills genomstekta och varma.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar