Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinmarinerad kalvkotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik vinmarinad ger kalvkotletterna en oemotståndlig smak som innesluts i en spröd panering när köttet steks mört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kalvkotletterna med hushållspapper. Platta till dem lätt med handflatan och skär två-tre snitt i den övre fettkanten på kotletten.
  2. Skala och pressa ner vitlöken i en form som rymmer kotletterna. Tillsätt vin och vinäger och blanda väl. Salta och peppra och tillsätt 1-2 krm kajennpeppar och blanda igen.
  3. Vänd kotletterna i marinaden. Täck över och marinera minst tre timmar, vänd dem ofta. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka sedan bladen fint.
  4. Ta upp kotletterna ur marinaden och torka av dem väl, låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda persiljan med ströbrödet i en djup tallrik. Vispa ihop äggen i en djup tallrik.
  5. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme. Gnid in kotletterna med mjöl, vänd dem i äggen och sedan i ströbröd och persilja. Lägg kotletterna i stekpannan och stek dem sex minuter på varje sida. Tillsätt mer olja om det behövs. Stek kotletterna tills genomstekta och varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.