Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit bönsoppa med frö- och fetaosttopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig soppa med finstämda smaker som lyfter lite extra med crunchy topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Frös lök och vitlök i 1 msk smör i en kastrull tills de mjuknar utan att få färg. Tillsätt bönor, timjan, buljongtärning, vatten och grädde. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smula fetaosten i en skål. Blanda med citronskal och solrosfrön.
  3. Fördela soppan i 4 skålar och strö toppingen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.